DICHTBIJ.NL  |   02 november 2012   |

Door de dichtbij redactie, Gordana Todorovic (De Echo)

ZUID – Stadsdeel Zuid heeft het aantal Safety Spots uitgebreid. Op verschillende locaties in Zuid is op de stoep voor een geldautomaat een halfronde felgele cirkel aangebracht. Deze cirkel moet ervoor zorgen dat de afstand tussen iemand die geld haalt en een wachtende beter gerespecteerd wordt.

Het idee van de Safety Spot is begonnen in de Pijp. Buurtregisseur Marco van Bruggen klopte bij het stadsdeel aan met het idee. In 2010 werden de eerste Safety Spots geïntroduceerd in de Pijp.

De Safety Spots zijn een samenwerking tussen de banken, politie en stadsdeel. Inmiddels is het initiatief van in diverse steden in het land overgenomen. Stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar: ‘We hebben goede ervaringen in de Pijp, uit onderzoek blijkt dat mensen begrijpen waarvoor ze de Safety Spot kunnen gebruiken. Wanneer je voelt dat iemand in ‘jouw’ ruimte komt als je geld haalt, kun je makkelijker iemand hierop aanspreken. Dit voorkomt het zogenaamde shoulderen, het over de schouder meekijken.’ De nieuwe Safety Spots komen op de volgende locaties:Stadionweg 159 (ABNAMRO) naast Albert Heijn, Olympiaplein 127 (ING) naast de Bruna, Rijnstraat 125 hoek Trompenburgstraat (ABNAMRO), Rijnstraat 170(ABNAMRO, Rijnstraat 59 (ING) naast Primera, Scheldeplein (ABNAMRO), Scheldestraat (ING), AJ Ernststraat (Rabobank) tegenover Gelderlandplein noordkant, Buitenveldertselaan (ING) naast slagerij Hergo.

Bron: Dichtbij.nl