Onderstaand bericht is afkomstig van de website van de gemeente ‘s-Hertogenbosch

05 December 2013 11:56

De gemeente heeft de eerste Safety Spot in de stad aangelegd.   Wat is een Safety Spot? Als je geld uit de automaat gaat pinnen, dan vindt niemand het prettig dat er over de schouder wordt meegekeken. Om het gevoel van veiligheid te verhogen, wordt bij diverse pinautomaten op het trottoir een gebied afgebakend. Dit valt op in het normale bestratingspatroon. Het is de bedoeling dat wachtende burgers netjes buiten die cirkel blijven. Om te zien of het werkt ga je pinnen bij de dubbele automaat aan de Helftheuvelpassage, zijde Rijzertlaan.

Andere gemeentes

De allereerste Safety Spots in Amsterdam en Utrecht zijn met gele markering uitgevoerd. Op de bestrating was een grote gele vlek geschilderd. Hier kleven diverse nadelen aan, zoals snelle slijtage van de geverfde oppervlakken, hoge onderhoudskosten, slechte reflectie bij indirecte verlichting en een lelijk schreeuwerig vlak. De gemeente wil meer aandacht besteden aan uitstraling, kwaliteit en duurzaamheid.

Andere materiaalkeuze

Na onderzoek kiezen we nu voor kwalitatief beter product. De Safety Spots in ’s-Hertogenbosch worden voorzien van witte tegels met een vuurstenen toplaag. Dit heeft de volgende extra voordelen, duurzame en ruwe tegel met een hoge slijtvastheid en een heldere uitstraling, die zich positief onderscheidt in het straatbeeld. Ook een betere weerkaatsing van indirecte omgevingsverlichting en een betere gezichtsherkenning bij cameratoezicht. Dit degelijk materiaal is eenvoudig in onderhoud.

Meer informatie

Afdeling Realisatie en Beheer Openbare Ruimte, T. van Weert, specialist uitvoering verkeer, tel. 0653262892 of mail naar realisatie-beheer@s-hertogenbosch.nl

 

Bron: website gemeente ‘s-Hertogenbosch